Не забувайте, що наша група - експериментальна. Причому експериментів відбувається одночасно багато:
- майже ніхто з учасників не брав раніше участі у колективному написанні навчального посібника;
- не знаю, чи хтось з керівників мав досвід керування подібним проектом;
- майже ніхто не писав власних посібників взагалі;
- на початку проекту майже ніхто не орієнтувався толком у ООП;
- майже ніхто не знав мови програмування C# (я, наприклад, не знав як вимовляється назва
.
Тому програма-максимум виглядала занадто амбіційно. Але були допущені деякі прорахунки, які слід проаналізувати і врахувати при організації роботи подібних груп. Головний, на мою думку, в тому, що структуру посібника (який, погодьтесь, є ключовим елементом) ми спланували у вересні, а не у квітні-травні. Причина: не знали, з якого боку боратися за таку роботу. Якби на початку літа кожен знав, які параграфи має писати, зараз обстановка була б значно краща.
Але проект "хоронити" рано. Зацікавленому вчителю, в першу чергу, потрібні програма ("облагороджена" яким-небудь грифом, хоча б обласним) і посібник, який відповідає цій програмі. Програму доопрацювати можна буде досить швидко, як буде готовий "сирий" посібник. Якщо мої мікро-проекти згодяться на диск, можу написати з десяток і прокоментувати текст (тут розраховую на те, що науковий керівник не дасть збочити з правильного стилю програмування
.
Три пункти з п'яти - вже непогано.