Кухар Андрій написал(а):В мене виникло декілька запитань:
1. Чому курс називається факультативним?.
Факультативний курс впровадити в школи області у компетенції області. Очевидно, що такий курс потрібний лише в окремих школах (2-3 на район чи місто). Претендувати на державний компонент у всіх школах нам важко.
Тільки з цих міркувань я пропоную такий підхід.
Кухар Андрій написал(а):2. Чи передбачається вивчення матеріалу в тому ж порядку, як він наведений в програмі?.
Це ще не програма, а перший варіан, запропонований Вапнічним. До 15 травня в активному режимі обговорення треба скласти програму, яка буде робочою. Після написання посібника її можна буде ще раз переглянути.
Кухар Андрій написал(а):3. Що учень повинен вже знати перед початком вивчення цього курсу?.
Мати загальні уявлення про комп'ютер і мати елементарні навички роботи з ним.
Кухар Андрій написал(а):4. Що є метою цього курсу?.
Вступ до двох факультативних курсів: олімпіадне програмування і прикладне програмування. Мені ці назви подобаються.
Кухар Андрій написал(а):Бо я вважав, що:
2. Треба починати з Console.Write("Hello World!");
3. Нічого.
4. Вивчення основ програмування.
І мені стало задаватися, що я чогось не знаю щодо позиціонування цього курсу, що знають інші.
Що до поділу на "лінії", то найбільш адекватним мені здається поділ на прикладне та олімпіадне програмування (а не ООП, "подійно-орієнтоване" чи консольне). І я зовсім не схильний до того, щоб цей курс був курсом олімпіадного програмування.
Заперечити можу тільки щодо позиції 3. Якщо будуть такі учні, то результат буде також нульовий як повідомила Іра.
Куратор